Harsen

Harsen is het verwijderen van overtollige lichaams- en gezichtsharen door middel van een kleverige substantie. De woordjes harsen en waxen is hetzelfde. Behalve met echte bijenhars, kun je bijvoorbeeld ook ontharen met een “hars” die gemaakt is van suiker. Een haar wordt met hars helemaal verwijderd. Na het ontharen zal het gemiddeld 3-8 weken duren voordat de haar weer is aangegroeid. Harsen is een tijdelijke manier van haarverwijdering. Na het ontharen zullen de haren dus weer aangroeien. Dit aangroeien gebeurt altijd wel met een zachte (haar)punt zodat je in tegenstelling tot scheren, na harsen nooit harde stoppels zult hebben.

MAAK EEN AFSPRAAK

Voorbereiding voor het harsen

– Gebruik een peeling vooraf

Gebruik een peeling de dag voordat je gaat ontharen. Vooral bij korte haren, gaan de haren dan rechtop staan en zijn beter te harsen dan wanneer ze vlak langs de huid of zelfs een beetje op/in de huid liggen.

– Geen olie of bodylotion van tevoren gebruiken.

Wees spaarzaam met het gebruik van vette bodymilks, oliën e.d. vanaf 24 uur voor de behandeling. Door gebruik van vetten en oliën, kan de werking van bijvoorbeeld een in olie oplosbare hars – sterk – verminderen. Immers, de hars zal gedeeltelijk oplossen als hij wordt aangebracht op een huid die nog te veel olie bevat.

– Pas op met …

Wij harsen niet bij spataders! Wanneer je weinig spataderen hebt of twijfelt, dan kunt u een afspraak maken. Onze experts bekijken uw huid altijd grondig voordat we beginnen. En mocht uw huid niet geschikt zijn, dan geven wij u eerlijk advies.

Bij zwangerschap zijn wij voorzichtig bij het harsen omdat je dan vocht kunt vasthouden.

Wij harsen niet op een (zon)verbrande huid, bij diabetes, flebitis (aderontsteking), over nieuw littekenweefsel en bij andere – al dan niet open – huidafwijkingen.

Wij harsen niet over moedervlekken, wratten, uitslag, irritatie en tepels.

Raadpleeg de huisarts voordat je gaat harsen als je een voorgeschiedenis hebt van cysten of steenpuisten.

Hars bij voorkeur niet als je medicijnen slikt die de gevoeligheid van de huid beïnvloeden zoals Retin A, Accutane, Tetracycline of Glucolic Acid.

Tips voor na het harsen:
– Niet krabben of hard wrijven
Probeer na de behandeling niet te krabbelen of hard over de huid te wrijven. Door het harsen kan een verhoogde bloedtoevoer ontstaan en daarmee jeuk. Krabbelen en hard wrijven kan de huid irriteren.
– Geen strakke kleding
Vermijd te strakke kleding op huid die pas is geharst om het ingroeien van haren te voorkomen.
– Pas regelmatig een peeling toe
Als je aanleg hebt voor ingegroeide haren, pas dan regelmatig een peeling toe op de huid die is geharst, te beginnen vanaf 24-48 uur na de behandeling.
– Vermijd een heet bad, zonnebad, sauna, zon etc.
Vermijd tot 48 uur na de behandeling: heet bad, zonnebad, sauna of andere warmte/hitte behandelingen. Ook is het verstanding om na die tijd een goed zonneproduct met beschermingsfactor te gebruiken.

Wij waxen de volgende lichaamsdelen:
Wenkbrauwen
Kin of bovenlip
Kaaklijn
Armen
Onder en bovenbenen