Lippigmentatie

Ontdek de schoonheid van permanente make-up voor je lippen. Lippigmentatie, ook bekend als lipblush, is een nieuwe techniek waarmee je de kleur en vorm van je lippen kunt verbeteren en verfraaien. Hier vind je uitgebreide informatie over deze techniek, inclusief belangrijke voorzorgsmaatregelen en nazorginstructies voor een succesvolle behandeling.

Wat is lippigmentatie?

Lippigmentatie is techniek waarbij natuurlijke pigmenten veilig en nauwkeurig in de huid van je lippen worden aangebracht. Dit wordt gedaan door middel van een fijne naald die het pigment in de bovenste laag van je lippen afgeeft. Het resultaat is vollere, symmetrische lippen met een verbeterde kleur en definitie.

Voorzorgsinstructies:

Voorzorgsmaatregelen voor een lippigmentatiebehandeling zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat de procedure veilig en succesvol verloopt. Bij het maken van een afspraak worden deze verstuurd, als klant ben je verplicht je hier aan te houden.

 1. Vermijd bloedverdunners: Het wordt aanbevolen om bloedverdunnende medicijnen, zoals aspirine, ibuprofen en sommige voedingssupplementen, enkele dagen voor de behandeling te vermijden. Deze medicijnen kunnen het risico op bloedingen en blauwe plekken tijdens de procedure vergroten.
 2. Geen alcohol:  24 uur vóór de behandeling geen alcohol meer drinken. Alcohol kan bloedverdunnende effecten hebben, waardoor het risico op bloedingen en het moeilijker wordt om het pigment in de huid vast te houden.
 3. Drink 12 uur voor de behandeling geen cafeïne. Koffie, Red Bull, Cola zijn bloedverdunners.
 4. Hydratatie van de lippen: Zorg ervoor dat je lippen goed gehydrateerd zijn voor de behandeling. Regelmatig lippenbalsem aanbrengen in de dagen voorafgaand aan de procedure helpt om droge en schrale lippen te voorkomen.
 5. Vermijd blootstelling aan de zon: Het is raadzaam om blootstelling aan de zon te vermijden voordat je een lippigmentatiebehandeling ondergaat. Te veel blootstelling aan de zon kan de gevoeligheid van de huid verhogen en het risico op complicaties vergroten.
 6. Vermijd exfoliatie van de lippen: Stop enkele dagen voor de behandeling met het gebruik van scrubs of exfoliërende producten op je lippen. Hierdoor kan de huid te gevoelig worden en kan het moeilijker zijn om het pigment gelijkmatig aan te brengen.
 7. Ooit laat gehad van een koortslip? Slik hiervoor L-lysine tabletten. 1 week voor en 1 week na de behandeling.

Waarom wordt het drinken van alcohol afgeraden vóór een lippigmentatiebehandeling?

Alcohol werkt als een bloedverdunner, wat betekent dat het de bloedstolling kan vertragen. Dit kan het risico op bloedingen tijdens de procedure vergroten. Bovendien kan alcohol de huid uitdrogen, wat een negatief effect kan hebben op het opnemen van het pigment in de lippen. Om de kans op complicaties te verminderen en ervoor te zorgen dat het pigment goed in de huid blijft zitten, is het dus verstandig om minstens 24 uur vóór de behandeling geen alcohol te drinken.

Het naleven van deze voorzorgsmaatregelen helpt de risico’s te minimaliseren en bevordert een succesvolle lippigmentatiebehandeling met langdurige resultaten. Het is altijd belangrijk om de specifieke instructies van je lippigmentatieprofessional op te volgen, omdat zij het beste inzicht hebben in jouw individuele situatie en behoeften.

Nazorginstructies voor lippigmentatie:

 1. Houd de lippen schoon en droog: Na de behandeling is het belangrijk om de lippen schoon en droog te houden. Vermijd het aanraken van je lippen met vuile handen en vermijd het gebruik van lippenbalsems, lippenstift of andere lipproducten gedurende de eerste paar dagen.
 2. Bescherming tegen de zon: Direct zonlicht kan het genezingsproces vertragen en het pigment vervagen. Zorg ervoor dat je je lippen beschermt met een zonnebrandcrème met een hoge SPF of bedek ze met een hoed of sjaal wanneer je naar buiten gaat.
 3. Vermijd natte omgevingen: Gedurende de eerste week na de behandeling is het belangrijk om contact met water te vermijden. Dit omvat zwemmen, sauna’s, stoombaden en andere activiteiten waarbij je lippen langdurig in contact komen met water.
 4. Voorkom korstvorming: Het is normaal dat er na de procedure korstjes op je lippen verschijnen. Krab of trek niet aan deze korstjes, omdat dit het genezingsproces kan verstoren en het pigment kan verwijderen.
 5. Hydrateer en verzorg: Na de genezingsperiode kun je lippenbalsem gebruiken om je lippen gehydrateerd te houden. Kies een product zonder irriterende ingrediënten en breng het regelmatig aan om je lippen zacht en soepel te houden.

Bij vragen of zorgen tijdens het genezingsproces van de lippigmentatie, neem altijd contact op met de salon. Wij zullen je voorzien van de juiste begeleiding en zorg.