Powder brow behandeling

Informatie over PMU Powderbrows

 • Wat zijn powderbrows?
 • Wat zijn de voordelen van powderbrows?
 • De powder brow behandeling
 • Hoe lang duurt een behandeling?
 • Nazorg
 • Herstel en genezing
 • Voor en na
 • Wat kost een powderbrow behandeling
 • Afspraak maken

Wat zijn powderbrows?

Powderbrows is een semi-permanente make up techniek. Dit betekent dat het effect na een aantal jaren zal vervagen en een touch up van de wenkbrauwen nodig is. Powderbrows is een oplossing om mooie volle wenkbrauwen te creëren. Door het gebruik van de machinale nano-naald ontstaat er een poedereffect. De powderbrow staat ook wel bekend als ombre brow, omdat door middel van blenden en inschaduwen van het pigment een ombre effect wordt gecreëerd. De aanzet van de wenkbrauwen wordt lichter ingeschaduwd en de kleur zal donkerder uitlopen richting het einde van de wenkbrauw. Het pigment van de permanente make-up wordt met een PMU apparaat op een subtiele wijze aangebracht, dit geeft de wenkbrauwen een natuurlijke look.

Heb jij last van kale plekjes of corrigeer jij je asymmetrische wenkbrauwen? Dan is deze semi permante make up techniek de oplossing voor jou. Powderbrows bieden zelfs de mogelijkheid om de vorm te veranderen of de wenkbrauw te liften.


Wat zijn de voordelen van powderbrows?

 • Zorgt voor een natuurlijke look
 • Mogelijkheid om littekens of kale plekken te verbergen
 • Geschikt voor alle huidtypes
 • Wakker worden met perfecte wenkbrauwen
 • Geen beschadiging van de huid

De powderbrow behandeling

De techniek wordt toegepast met een PMU apparaat. Het pigmenteren van de huid wordt gedaan door middel van een nano-naald in de lederhuid. Dit lijkt erg op tatoeëren of permanente make-up. In het geval van powderbrows wordt het pigment alleen in de bovenste huidlaag geplaatst.

Voorafgaand aan de behandeling bespreken we samen je wensen. Daarbij kijken we naar de manier waarop jij je wenkbrauwen tekent en welke kleur je gebruikt. Wij zullen je adviseren over de vorm en kleur die het beste bij jou zou passen. Zodra we de perfecte look voor jou hebben vastgesteld kan de behandeling beginnen.


Hoe lang duurt een powderbrow behandeling?

Een powderbrow behandeling duurt ongeveer 2,5 uur. Na de behandeling ontvang je de bespreken we de nazorg en andere belangrijke vragen. Tot slot zullen we een nieuwe afspraak inplannen om de wenkbrauwen na te behandelen.

Tijdens de nabehandeling kijken wij naar hoe jouw wenkbrauwen genezen zijn. De wenkbrauwen zullen nogmaals gepigmenteerd worden, zodat de powderbrows tot 1,5 jaar mooi blijven.


Powderbrows nazorg

Meteen na de powderbrows behandeling zijn de wenkbrauwen gevoelig en kan de huid er wat gezwollen of rood uitzien. De zwelling neemt meestal na een paar uur af. Maak de wenkbrauwen 2 keer per dag goed schoon om bacteriën buiten te houden en infecties tegen te gaan. Daarnaast bevorder je de wondgenezing door de powderbrows goed schoon te houden.


Hoe maak je de powderbrows schoon?

 1. Maak de wenkbrauwen de eerste 24 uur elke 2 uur deppend schoon met afgekookt water. Er kan nog wat pigment en wondvocht vrijkomen.
 2. Blijf vervolgens goed van de velletjes en korstjes af. Hieronder zit het pigment.

Herstel en genezing van powderbrows

Na de powderbrows behandeling begint het herstelproces. De kleur en de warmte loopt nog voor 60% terug tijdens het genezingsproces. Je kunt er rekening mee houden dat de eerste weken de wenkbrauwen nog wat donker kunnen lijken. Na 6 weken zijn de wenkbrauwen volledig genezen.

Een aantal punten waar je rekening mee moet houden tijdens het genezingsproces van de powderbrows:

 • Ga niet zwemmen met powderbrows. Er zitten veel bacteriën in het zwembad, de zee, in een plas of rivier en je wilt voorkomen dat de wenkbrauwen gaan ontsteken.
 • Een bezoek aan een sauna raden we de eerste week af. De warmte kan de kwaliteit van de permanente make-up negatief beïnvloeden. 
 • Blijf vooral de eerste 5 dagen nog even weg uit de sportschool. Gun de huid de tijd om de wond te laten sluiten, zodat de wond snel kan genezen.
 • Gedurende de eerste 7 dagen de wenkbrauwen niet nat maken.
 • 6 weken niet in de zon met powderbrows. Na de volledige genezing altijd beschermen met goede spf.

Powderbrows voor en na

Benieuwd naar een aantal voor- en na foto’s van de powderbrows? Bekijk de resultaten van onze tevreden klanten. 

Powderbrows resultaat
Powderbrows resultaat
Powderbrows resultaat

Wat kost een powderbrow behandeling?

Op zoek naar een salon voor powderbrows in de omgeving Groesbeek, Malden en Nijmegen? Wimperextensions Groesbeek is een GGD goedgekeurde salon en biedt naast powderbrows nog vele andere behandelingen aan. Bij Wimperextensions Groesbeek profiteer je nu nog van een mooie actie. Voor de prijs van 325 euro sta jij iedere ochtend op met een paar prachtig volle en natuurlijke wenkbrauwen. De prijs van de powderbrows behandeling is inclusief nabehandeling.


Afspraak maken?

Wil jij profiteren van de voordelen van? Boek dan nu jouw afspraak bij Wimperextensions Groesbeek. Klik hier voor meer informatie over de prijzen en beschikbare tijden.

Op zoek naar andere wenkbrauw behandelingen, zoals het epileren en verven van de wenkbrauwen of Henna brows? Klik dan hier voor meer informatie